Managementboeken

Op deze web-pagina staan een aantal managementboeken dat de moeite waard is. Ben je op zoek naar het boek 'Gedachte-kracht' dat uitgegeven is door Bewustzijn in Bedrijf, ga dan naar www.gedachte-kracht.nl.
Good to great van Jim Collins
Good to great “Briljant boek, meerdere keren gelezen. Het lukt Jim Collins om een zeer degelijk onderbouwd onderzoek te brengen als een spannend verhaal. Uit dit boek heb ik geleerd hoe mensen in een geoliede organisatie zichzelf kunnen overtreffen.”


Lees hier mijn boekrecensie in het Nieuwsbulletin van IM-mens (najaarseditie 2008)
De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey
e zeven eigenschappen van effectief leiderschap “Een klassieker, Covey beschrijft fundamentele principes, die voor iedereen en altijd werken. Door dit boek leerde ik onderscheid te maken tussen een situatie en mijn interpretatie ervan. Ook beschrijft hij mooi de kracht van vrije wil.”
De 8ste eigenschap van Stephen Covey
“Interessant om te lezen in combinatie met Good to Great. Covey beschrijft bijna tastbaar het verschil tussen organisaties waar integriteit hoog in het vaandel staan en de slangenkuil die ontstaan bij het ontbreken van integer gedrag.”


Gedoe komt er toch van Joop Swieringa en Jacqueline Jansen
Gedoe komt er toch“Leuk en luchtig boek, een feest van herkenning. Helpt om een instrumentele kijk op veranderingen te doorbreken. Geeft aan hoe problemen boven tafel kunnen worden gehaald.”


Bezieling en kwaliteit in organisaties van Daniel Ofman
Bezieling en kwaliteit in organisaties“Elke keer als ik het lees, 'ontdek' ik weer iets nieuws. Ofman is vooral bekend vanwege de introductie van kernkwaliteiten. In dit boek wordt de toepasbaarheid daarvan duidelijk uitgewerkt. Daarnaast vind ik ook zijn ideeën over creatiespanning en het nut van subpersoonlijkheden (de onbewuste neiging tot reactief gedrag) de moeite waard.”

Getting things done van David Allen
Getting things done“In mijn versie van dit boek heb ik alle interessante stukken onderstreept en dat zijn er heel wat. Een boek waar ik meteen mee aan de slag ben gegaan en nog steeds elke dag profijt van heb. Wat een heerlijk gevoel om, zeker als het druk is, het overzicht te houden en je prioriteiten te kunnen blijven stellen.”

Spiral Dynamics van Don Edward Beck en Christopher Cowan
Spiral Dynamics“Zeer boeiend, taai, maar wel inzichtgevend boek over de dynamiek van veranderingen. Geen oppervlakkige trucjes, maar een veelomvattende visie. Het boek geeft aan dat ieder mens en iedere organisatie dezelfde fasen doorloopt als het zichzelf ontwikkelt. De kunst is om deze te herkennen en daar aansluiting bij te vinden.”